OV abonnementen fors duurder in 2019

De abonnementen zullen in 2019 fors duurder worden. Op Openbaar vervoerabonnementen zit 6% BTW. Dat wordt per 1 januari 2019 9%. Een verhoging van 3 procent wat u direct in uw portemonnee gaat voelen. Daarnaast zullen de Openbaar Vervoersaanbieders de jaarlijkse inflatie ook niet vergeten. Kortom een flinke prijsverhoging volgend jaar.

Toch is een abonnement altijd goedkoper dan reizen op saldo. Een abonnement op Bus, Tram en Metro is meestal al voordeliger als u 4 of meer dagen  per week reist. Ook bieden enkele vervoerders achteraf betalen in. Ook dit is altijd duurder dan een abonnement. Alleen als u een enkele keer reist is Reizen op Saldo of Achteraf betalen handig.

Er zijn bijna 1000 abonnementen ontwikkelt door de Openbaar Vervoeraanbieders, er zit er altijd wel een voor u tussen.

Dit bericht is gepost in nieuws. Bookmark de link.