OV-chipkaartabonnementkosten

Wat zijn de kosten van een OV-chipkaart abonnement?

De eenmalige kosten voor een persoonlijke OV-chipkaart zijn via de centrale organisatie TransLink€ 7,50. De adviesprijs van de anonieme OV-chipkaart is € 8,00.

De kaarten zijn hier aan te schaffen. Heb je een persoonlijke OV-chipkaart? Dan kun je abonnementen op je kaart zetten. Hier kun je extra korting mee krijgen op bijvoorbeeld een traject, binnen een regio of bij een bepaalde vervoerder. Hier is een overzicht van alle OV-chipkaart abonnementen. De OV-chipkaartabonnementkosten van ieder abonnement zijn duidelijk vermeld.

Verschillende kosten

ov-chipkaart abonnement kostenEr zijn verschillende typen kosten:

  • Eenmalige kosten. Bij abonnementen met eenmalige kosten betaal je eenmalig een bedrag voor het abonnement.
  • Abonnement kosten. Abonnementen hebben meestal maandelijks terugkerende kosten. Je betaalt een vast bedrag per maand, gedurende de maanden die je gebruikt in een jaar. Er zijn ook OV-chipkaart abonnementen met jaarlijkse kosten, dan betaal je bij aanschaf een bedrag voor een heel jaar.
  • Gratis. Er is tot nu toe één gratis abonnement, dat is het Sentire abonnement voor blinden of slechtzienden. Dit abonnement kan gratis aangevraagd worden.

OV-chipkaart abonnement kosten vergelijken

In ons overzicht van abonnementen kun je de kosten heel makkelijk vergelijken. De OV-chipkaart abonnementen zijn standaard gesorteerd op prijs per maand, van laag naar hoog. Je kunt van hoog naar laag sorteren door op de Prijs kolom te klikken. Ook kun je aan de schuifbalk links in beeld schuiven, waardoor je een minimum en maximum prijs kunt instellen.

De eenmalige kosten zijn voor een goede vergelijking over een jaar uitgespreid. Bijvoorbeeld een abonnement dat eenmalig € 7,50 kost, kost 63 cent per maand. In de prijs kolom wordt wel € 7,50 vermeld, maar bij het sorteren en filteren zul je merken dat de 63 cent per maand wordt aangehouden om goed te kunnen vergelijken. Dit geldt ook voor abonnementen die een prijs per jaar hebben: de jaarprijs wordt omgerekend naar een maandprijs om goed te kunnen vergelijken. De jaarprijs wordt wel vermeld in de prijs kolom.